ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ: Ο “θησαυρός”, η απόλυτη έκσταση, οι αξέχαστες στιγμές

Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

** Νίκη “κατηγορία” κατέκτησε ο Τηλυκράτης μέσα στο ΔΑΚ Καστοριάς με αντίπαλο τον Μέγα Αλέξανδρο Καλλιθέας. Σε περίπτωση ήττας η ομάδα της Λευκάδας θα βρισκόταν κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού κι αυτή της Καστοριάς θα τον είχε προσπεράσει.

** Ο Τηλυκράτης όχι μόνο δεν “πνίγηκε” στην λίμνη της Καστοριάς, αφού στο 72′ ήταν πίσω στο σκορ και είχε μείνει με δέκα παίκτες, αλλά στο φινάλε κατάφερε να βρει το “θησαυρό” που έψαχνε. Τα δύο γκολ του Αλέξανδρου Κολοβού έριξαν στο χορτάρι τους γηπεδούχους που δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι τους συνέβη και επέτρεψαν σε όλα τα μέλη της αποστολής της λευκαδίτικης ομάδας και τους φιλάθλους που την ακολούθησαν να βιώσουν την απόλυτη έκσταση.

** Ο “μπαρουτοκαπνισμένος” Δημήτρης Μαγκαφίνης που καλά καλά δεν ήξερε τα μικρά ονόματα των παικτών του (ήρθε στη Λευκάδα τέσσερα 24ωρα πριν το ματς), με τις αλλαγές του (εσωτερικές και μη) στο δεύτερο ημίχρονο βοήθησε τον Τηλυκράτη να φτάσει στην ανατροπή σε ένα ματς που θα του μείνει αξέχαστο.

** “Τα συναισθήματα που ένιωσα σε αυτό τον αγώνα, μετά από 19 χρόνια καριέρας, είναι τόσο έντονα που δεν περίμενα ότι θα τα ζήσω στο πρώτο μου ματς στον Τηλυκράτη”, δήλωσε ο έμπειρος προπονητής που υπογράμμισε ότι η νίκη αυτή “τον έφτιαξε” ενόψει της συνέχειας.

** Με τη νίκη αυτή ο Τηλυκράτης όχι μόνο “έβαλε το νερό στο αυλάκι” για την επίτευξη της παραμονής, αλλά το κυριότερο χάλασε τα όποια όνειρα που έκαναν εκείνοι που τον είχαν στοχοποιήσει για να τον ρίξουν.

** Το ματς στην Καστοριά, πέρα από τους πολύτιμους βαθμούς που δίνουν ώθηση για την δύσκολη συνέχεια, χάρισε μερικές εικόνες που θα μείνουν αξέχαστες σε όσους έζησαν το ματς από κοντά. Η φωτογραφία με τους παίκτες ένα “κουβάρι” στον αγωνιστικό χώρο να πανηγυρίζουν το δεύτερο “χρυσό” γκολ του Κολοβού, αλλά και εκείνη που δείχνει τους φιλάθλους να έχουν φτάσει στα κάγκελα “τρελαμένοι” για να γίνουν ένα με τους παίκτες, έχουν την δική τους ξεχωριστή αξία.